Zakład Mięsny Górzyca to masarnia położona w małej miejscowości nieopodal Gryfic w województwie zachodniopomorskim. Ta wyjątkowa lokalizacja znajduje się pośród pól uprawnych i lasów na obszarze objętym programem NATURA 2000.
Specjalizujemy się w wyrobach wytwarzanych z mięsa wieprzowego, z którego powstają wspaniałe wędliny. W pracy kierujemy się tradycją smaku, dlatego produkcję opieramy na recepturach z roku 1961.
Przy produkcji naszych wyrobów używamy naturalnych przypraw, a ich niepowtarzalny smak i aromat to zasługa tradycyjnego sposobu wędzenia.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą…
Wyjątkowy aromat naszych wyrobów to zasługa precyzyjnie dobranej mieszanki naturalnych przypraw takich jak pieprz, czosnek, majeranek, gorczyca, czy kolendra. Niepowtarzalny smak wędlin osiągamy poprzez zastosowanie tradycyjnego sposobu wędzenia w wędzarniach opalanych drewnem olchowym lub bukowym. Wędzenie tradycyjne to kontrolowane i powolne spalanie drzewa, w wyniku którego uzyskujemy wyjątkowy smak, wspaniały aromat i niezwykły, głęboki kolor. Autorska linia produktów Wędliny z Tradycyjnej Wędzarni to wysokiej jakości asortyment, w którego skład wchodzą: szynka, wędzonka, kiełbasa, a także kabanosy. Wyroby te wyprodukowane są ze starannie wyselekcjonowanego surowca, wzbogacone wyjątkowym smakiem przypraw i otulone zapachem drewna. Wędliny z Tradycją to wyjątkowe produkty, które z powodzeniem znajdą miejsce na Państwa stole.
W Zakładzie Mięsnym Górzyca od roku 2006 funkcjonuje system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparty o procedury i instrukcje Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) , Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) oraz wdrożonego systemu HACCP. Nad jego funkcjonowaniem i ciągłym doskonaleniem związanym z dynamicznym rozwojem oraz zmieniającymi się przepisami czuwa Dział Jakości. Jako producent żywności pochodzenia zwierzęcego jesteśmy pod nadzorem Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-spożywczych nadzorujących produkcje, składowanie, konfekcjonowanie artykułów rolno-spożywczych. Mając na względnie dalszy rozwój poszerzanie rynków zbytu zakład dostosowany jest pod względem wymogów do współpracy z krajami Unii Europejskiej, Krajami Trzecimi ( Ukraina), placówkami wojskowymi.